пʼятницю, 17 липня 2015 р.

НОВИНИ МОН УКРАЇНИ

У літніх мовних таборах близько 120 тисяч українських школярів відпрацьовували свої навички з іноземних мов


За попередньою інформацією департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій у літніх мовних таборах відпрацьовували свої навички у спілкуванні з вісімнадцяти іноземних мов 119 563 школярів України. Зокрема,  з англійської, німецької, французької, польської, російської, івриту, албанської, італійської, китайської, румунської, іспанської та ін.
За ініціативи Міністерства освіти і науки оздоровчі табори, в яких учні перебувають після закінчення навчального року, було запропоновано протягом червня 2015 року трансформувати на літні школи вивчення іноземної мови. Так літні мовні табори були організовані на базі 2888 загальних освітніх навчальних закладів України.
Найбільшою популярністю літні мовні табори користувалися серед учнів Львівської області, де 13182 школяра взяли участь у роботі таборів, що працювали у 268 навчальних закладах області. На Дніпропетровщині - 11 075 школярів  у 331 навчальному закладі, а в Кіровоградській області - 12037 учнів у 187 закладі .
До роботи в мовних таборах Міністерством освіти і науки за допомогою міжнародних та волонтерських організацій було залучено 12 979 волонтерів, носіїв мов.  Взяти участь у проекті також зголосилися 10 580 вчителів та 1428 студентів.
Одним із ключових завдань мовного табору було зацікавити дітей іноземними мовами. В таборах школярі мали можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності (в ігрових та концертних програмах, театральних виставах, туристичній та краєзнавчій, спортивній, історичній та літературній тематиці).
На допомогу вчителям і волонтерам, що працювали з дітьми, на офіційному сайті Міністерства освіти і науки у рубриці «Літні мовні табори» розміщено методичні розробки вивчення англійської мови у літніх таборах, надані американськими, британськими та канадськими організаціями.
Міністерство освіти і науки України висловлює свою вдячність всім партнерам за участь та допомогу в проекті, адже володіння англійською та іншими іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції.

Немає коментарів:

Дописати коментар