пʼятницю, 6 липня 2018 р.

НУШ 2018-2019


1 вересня 2018 року всі першокласники України прийдуть у Нову українську школу та навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Ключовими особами реформи середньої освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни – кожен у власному класі. Аби підтримати педагогів на цьому шляху, Міністерство освіти і науки України почало масштабне підвищення кваліфікації вчителів – всі, хто навчатиме першачків з 1 вересня цього року, мають пройти перенавчання.

Я, як вчитель який буде викладати в перших класах пройшла всі етапи підготовки.
Підготовку тренерів , що проводили очні триденні курси організували Британська Рада спільно з Кембриджським Університетом. Навчання проходило на базі Констянтинівської школи №2 11.06-13.06 2018. Курси проводила  вчитель, тренер - "агент змін" Бєляєва С.М. Неймовірно цікаво, плідно, творчо працювали та навчалися. Весь матеріал викладався англійською. Велика кількість практичного матеріалу була отримана нами для роботи за новими стандартами. Дякую Світлана Миколаївно за ці дні взаємодії з вами та всією нашою групою.
 




Підготовка, також  відбувалася в очно дистанційному форматі – вчителі, які пройшли 3-денне очне навчання, отримали доступ до онлайн-платформи, створеної спільно Британською Радою і Кембриджським Університетом. Тривалість курсу — 20 годин.

У кінці навчання вчителі повинні будуть пройти тест, за результатами якого їм видадуть сертифікати. Усього сертифікатів буде два: за очне і онлайн навчання. Наявність двох сертифікатів звільнить викладачів від атестації, яку кожен учитель проходить раз на п’ять років.

Сертифікат за онлайн-навчання отримають ті вчителі, які успішно пройдуть мінімум 80% тесту. Якщо результат буде меншим — надається можливість пройти тест ще раз. Головне завдання — не покарати за невдалий результат, а допомогти вчителям, дати ще спробу, щоб у кінцевому підсумку вони розуміли вимоги, за якими необхідно працювати з дітьми в Новій українській школі.

На цій платформі вчителів  забезпечили не лише теоретичним і практичним матеріалом щодо методик викладання, але й безпосередньо матеріалами для навчання – іграми, відео, завданнями, які можна буде використовувати на уроках.
Програма складається з чотирьох модулів:

1. Розуміння того, як вчаться діти в початковій школі, їхні стилі навчання і мотивація.

2. Планування уроків. Як спланувати урок так, щоб він допомагав розвивати комунікативні вміння.

3. Організація уроку. Як працювати в парах, у групах, які ігри, пісні, римування, техніки і прийоми використовувати в навчанні дітей початкової школи.

4. Уміння XXI століття: як навчити дітей критично мислити, вирішувати проблеми, працювати разом, використовувати креативність на уроках.

Організатори курсів прагнуть того, щоб цей тренінг допоміг вчителям зробити уроки комунікативними, надати дітям можливість спілкуватися один з одним. Сподіваємося, що процес навчання не буде традиційним, коли діти просто читають, перекладають, вчать слова. А все відбуватиметься в ігровій формі, з використанням пісень, ігор, флеш-карток, книжок-розмальовок та іншого матеріалу. Усе це — англійською мовою, звичайно.

Уся робота на уроках має бути максимально наближена до реальності. Як діти грають і розмовляють у житті, так має бути й на уроці. Саме так, в ігровій формі, вони вчаться.

Результат, якого хочемо досягти, — щоб діти могли спілкуватися англійською мовою і в них завжди було бажання вчитися.

1 коментар:

  1. Де перевірити достовірність цього сертифікату, в моїй школі його не приймають((((

    ВідповістиВидалити